datingsite vlinder
datingsite tesamen

   Vlaamse datingsite sinds 2004

HOME PARTNER ZOEKEN    SUCCESVERHALEN MEER INFO        


DatingDating advies & tips

Dating ? Niet nodig als je een happy single bent.

Er is niks mis mee om een tijdje als single van het leven te genieten. Soms hebben we immers een tijdje de ruimte en de vrijheid nodig om een afgebroken relatie of een slechte ervaring te verwerken en onszelf terug te vinden. Dus blijf je nog een tijdje lekker alleen en ga je af en toe met je vrienden op stap. Maar droom je toch stiekem terug van een fijne partner dan zal je uit je luie zetel moeten kruipen en actief gaan starten met dating.

Dating dus, maar hoe begin je eraan?

Er zijn heel wat manieren om nieuwe mensen te leren kennen, vraag is wat voor jou het best werkt en waar jij je comfortabel bij voelt. Leg je gemakkelijk contacten, dan vind je het misschien niet eens zo moeilijk om in een gezellig cafeetje of op een terrasje nieuwe mensen te ontmoeten.  dating partner Heb je het daar wel wat moeilijk mee, dan bestaan er ook heel wat manieren om op een georganiseerde manier andere singles te ontmoeten. Je kan bijvoorbeeld speeddating proberen of lid worden van een groep voor vrijgezellen en regelmatig deelnemen aan de activiteiten.

Steeds meer singles wagen zich ook aan online daten

en vinden daar een nieuwe levenspartner. Gelukkig is dat ook helemaal geen taboe meer en ontmoet je meer en meer koppels die er eerlijk voor uitkomen dat ze elkaar via online dating gevonden hebben. Dus ook voor jou zou dat wel eens de juiste weg kunnen zijn naar een liefdevolle relatie. Bovendien zijn er heel wat niche-sites beschikbaar, zodat er altijd wel een datingsite is die bij je past. Zo zijn er sites die zich specialiseren in vrijgezellen boven de 40 of voor 50 plussers. Er zijn sites voor gehandicapten , voor lesbiennes of holebi's in het algemeen. We vonden zelfs websites voor dikke mensen, schone mensen, lelijke mensen (ja echt), boeren , christelijken, enz. Laat je natuurlijk ook niet te snel in een hokje duwen en kijk eerst eens rond welke datingsites beschikbaar zijn en waar jij een goed gevoel bij hebt. Meestal kan je eerst gratis inschrijven en moet je pas betalen als je contact wil leggen. Maak daar gebruik van om te ontdekken welke datingsite best bij je past.

Dating onder voorbehoud

Heb je, wat relaties betreft, al wat slechte ervaringen achter de rug dan wordt je automatisch voorzichtiger. Je wil geen concessies meer doen en dus zit er in je hoofd een uitgebreid verlanglijstje. Een eisenpakket zeg maar, en je legt de lat ineens hoog genoeg. Iedereen die niet voldoet aan het plaatje, wordt al bij voorbaat afgeschreven.

Een begrijpelijke reactie, maar is het wel een goed idee?

Perfectie bestaat niet en wie weet wat voor een fijne mens zit er achter dat korte berichtje. Dus wees wat minder streng en kijk naar wat echt belangrijk voor je is. Misschien past die ander qua kledingstijl niet echt in je vriendenkring, maar is dat echt een breekpunt? Misschien zoek je wel enkel naar een bepaald uiterlijk of naar iemand die 10 jaar jonger is om indruk te maken op je omgeving. Mogelijk zet je je eigen geluk op het spel, enkel om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Het geluk zit soms in een onverwachte hoek, dus zet je ego opzij en sta open voor al die fijne mensen die net als jij op zoek zijn naar een partner.

De waarheid over online dating

 dating partner
Online dating is geen wondermiddel, niemand kan je garanderen dat je al bij de eerste of tweede date de perfecte partner te pakken hebt. Maar wie niet waagt, niet wint! Dus schrijf je in en maak alvast een mooi profiel aan. Maar hoe ga je het nu aanpakken? Je kan natuurlijk gewoon afwachten tot er interessante berichtjes in je mailbox binnenvallen. Maar waarom zou je niet zelf het initiatief nemen. Ga eens rondneuzen tussen de profielen en stuur zelf een berichtje naar degenen die je interesseren. Misschien krijg je wel een leuk antwoordje terug en heb je sneller dan verwacht een leuke date in het vooruitzicht.

Nog een gouden raad

Ontmoet je online iemand waar je echt een klik bij voelt, blijf dan niet te lang hangen in het online verhaal. Bel elkaar al eens op om wat te babbelen. Voelde dat goed, zet dan de stap en plan een afspraakje in. Er gaat immers niets boven persoonlijk contact om elkaar echt te leren kennen. Blijf je lange tijd enkel chatten en mailen, dan vorm je je vaak een beeld dat niet klopt met de realiteit. Door sneller af te spreken, vermijd je teleurstelling die enkel het gevolg is van je eigen fantasie. Blijkt die ander dan toch niet zo geestig of interessant te zijn of voel je gewoon geen klik, dan is dat jammer maar dan heb je er tenminste geen 3 maanden over gefantaseerd.


Geef dating ook niet te snel op,

De kans dat je de ware al vindt op de eerste date is klein. Geef het tijd en blijf openstaan voor nieuwe ontmoetingen. Zelfs al is er niet echt een klik met je date, het kan nog steeds gewoon een gezellige avond zijn. En was het eens een keertje wat minder leuk, dan is dat toch ook geen ramp? Volgende keer gewoon beter.


Veel succes!!

Internet dating wegwijzer 2

Internet dating wegwijzer 3

Online dating wegwijzer 4

Waarover spreken op de eerste date

Dating moppen

Dating grappen, om het ijs te breken

De tien geboden van de dinnerdate

Wat als je date niet meer antwoordt

Een zomerse picknick date

Dating grappen, om het ijs te breken


Laat van je horen:
We zijn altijd benieuwd naar je reacties.
Heb je een vraag, een suggestie, of wil je je nieuwe geluk even van de daken schreeuwen?
Laat het ons weten.
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt nooit gepubliceerd.
Berichten van inactieve mailadressen worden verwijderd