apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Verzekering       Allerlei       Mijn Verhaal    

Reizen met andermans kind

Leuk voor je kind dat een vriendje of vriendinnetje mee op vakantie mag met jullie. Zorg er wel voor dat alle reisdocumenten en -verzekeringen in orde zijn. Elk Belgisch kind krijgt bij de geboorte een identiteitsstuk. Dat wordt in het buitenland echter niet aanvaard als reisdocument.

Aangezien kinderen jonger dan 12 jaar nog geen identiteitskaart hebben, moet er voor een reis naar het buitenland dus een identiteitsbewijs aangevraagd worden bij het gemeentebestuur.



Dit identiteitsbewijs is niet zomaar geldig voor alle landen. Het is best mogelijk dat kinderen jonger dan 12 een reispaspoort nodig hebben, terwijl voor reizigers ouder dan twaalf de gewone identiteitskaart volstaat.

Op de site van Buitenlandse Zaken vind je een handige zoekmotor
Reisdocumenten die snel de lijst van de nodige reisdocumenten geeft. Het uiterlijk van kinderen verandert snel. Let er dus op dat de foto op het identiteitsbewijs nog gelijkend is. Als dat niet zo is laat dan een nieuw reisdocument maken om problemen te vermijden.

Toestemming van de ouder(s)

De website van Buitenlandse Zaken
Reisinfo minderjarigen vermeldt duidelijk dat er geen Belgische noch internationale procedures of formulieren zijn die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Toch hebben veel steden en gemeenten standaardformulieren voor deze toestemming en wettigen ze ook meteen de handtekening die eronder staat.

Buitenlandse Zaken raadt deze schriftelijke toestemming aan wanneer het kind alleen, of in het gezelschap van andere personen dan zijn ouder(s) reist. Maar het kan ook handig zijn als je als gescheiden vrouw met je kind op reis gaat. Aangezien jullie andere familienamen hebben, kan dat wel eens voor problemen zorgen. Een toestemming van je ex zal bij controle altijd helpen.

Reisverzekering

Heb jij een reisverzekering afgesloten, ga dan na of het kind dat met jullie mee reist ook van deze verzekering kan genieten. Voor de meeste polissen zal je het kind – mits bijbetaling – mee op jouw reisverzekering kunnen inschrijven. Vraag dus bij de ouders van het kind of zij over een reisbijstandsverzekering beschikken. Het vermijdt dubbele kosten.

Hetzelfde principe geldt voor een familiale verzekering. Ze dekt schade die wordt toegebracht door jou of je eigen kind maar niet door jullie medereiziger. Daarvoor zal een beroep gedaan worden op de polis van het gezin van het kind. Tenslotte: weet dat elke persoon, aangesloten bij een Belgische mutualiteit, op een verzekering en medische bijstand kan rekenen in het buitenland dankzij Mutas

Kondig je vertrek dus zeker aan bij je ziekenfonds en vraag de ouders van het meereizende kind om dat ook te doen. Alle info hieromtrent is ook verkrijgbaar bij je mutualiteit.

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite



Tesamen